Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması
 Malzemeler
1 kg. dolmalık biber
2 tane domates
2 su bardağı pirinç
8-10 kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
1 çay bardağı kaynamış su
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz

Yapılışı
1-Soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun
2-Pirinci ayıklayıp suyunu süzün tencereye ekleyin ve kavurun
3-Pirinçler tane tane olunca tüm malzemeleri ekleyin. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4-Doğranmış maydanozu ekleyin, bir kez karıştırıp soğumaya bırakın.
5-Dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın. hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun.Üzerlerine bir dilim domates kapatın.
6-Dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin.Yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
7-Soğutup servis tabağına alın.
Portakal Ağacından alıntıdır.