Kahvaltı sofralarımın vazgeçilmez reçellerinden biridir kivi reçeli tarifini Cahidenin sayfasından alıp yapmıştım ve tadanlar çok beğenmişler ve tarifini istemişlerdi ben de son yaptığım postanın fotoğraflarını çekip yayınlayayım istedim.Soran olursa sayfama yönlendiririm bloğumla da tanıştırmış olurum dedim işte tarif ve asıl tarife ulaşmak isterseniz Cahidenin sayfası bir tık ötenizde
Kivi Reçeli
Malzemeler:
- 2 Su bardağı şeker
- 2.5 Su bardağı su
- 6 Adet kivi
- 3 adet karanfil
Yapılışı:
- Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
- Şurup kaynarken kivileri soyup,kivileri dilediğiniz şekilde dilimleyin.
- Şurup kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleri de içine atın.Yaklaşık yarım saat kadar pişirin.Kiviler yumuşaksa süreyi kısaltabilirsiniz.
- Sıcakken bir kavanozlara koyup soğuyunca ağzını kapatın.
Limon suyu koymaya gerek olmadığını söylemiş Cahide zaten kivi ekşi bir meyve diye eklemiş kivilerin de sert olmasını söylemiş ama elimde yumuşamış kiviler vardı ben onlarla yaptım ve onlarla da oldu.
Çok yaratıcı ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilÇok teşekkürederim.
Sil