Kremalı Milföy Tatlısı
Malzemeler:
-10 adet milföy hamuru
-500 gram çilek
-pudraşekeri
Kreması için:
-500 ml. süt
-2 yumurta sarısı
-3 yemek kaşığı şeker
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-60 gram tereyağ
-2 vanilya
-3 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti
Yapılışı:
- Milföy hamurları ortadan kesilerek iki parçaya ayırılır.Paketin üzerindeki talimatlara göre pişirilir.
- Tereyağ,vanilya ve krem şanti dışındaki malzemeler iyice çırpılıp karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya yakın tereyağı ve vanilya eklenir tamamen soğuduktan sonra krem şanti eklenip karıştırılır.
- Soğuduktan sonra krema torbasına doldurularak pişen milföy hamurlarının ortasına sıkılarak doldurulur.
- Üzerlerine pudra şekeri serpilip çilekle süslenir.
0 yorum :
Yorum Gönder