Baktım blogda börek-çörek ve tatlı tarifleri almış başını gidiyor hazır bu pilavı denemişken bugün araya bir yemektarifi ekleyeyim dedim.Hazır enginarlar da tazetaze pazarlarda yerini almaya başlamışken deneyin derim.Biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz sonrasında da yorumlarınızı benimle paylaşırsınız.
Limon Kabuklu Enginarlı Bulgur Pilav
Malzemeler:
_4 subardağı bulgur
_3 adet enginar
_1 limonun kabuğunun rendesi
_1 demet dereotu
_1 adet kurusoğan
_1 yemekkaşığı bibersalçası
_Tereyağ
_Tuz
Hazırlanışı:
_Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin.
_Küçük küpler halinde doğranmış enginarları soğanlarla birlikte 2-3 dakika daha soteleyin.
_Bibersalçasını ve bulguru ekleyip 2-3 dakika kavurun.
_Pilavın suyunu ekleyin tuzunu ayarlayın ocağınızı kısıp pilavınızı pişirin.
_Dereotu ve limonkabuğu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.



♥♥♥
YanıtlaSil