Malzemeler:
-1 orta boy kuru soğan
-25 gram dolmalık fıstık
-1 orta boy havuç
-2 su bardağı pirinç
-2 adet tavuk baget
-250 gram kestane
-1 çay kaşığı tarçın
-küçük paket kuş üzümü
-küçük paket kuş üzümü
-1 su bardağı tavuk suyu
-sıvı yağ
-tuz
Yapılışı:
1-Kestaneleri çizip yıkayın çok kurutmadan teflon tavaya alın.Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.Pişince kabuklarını temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
2-Tavukları haşlayın didikleyin.
3-Pirinci kaynamış suda 1 saat bekletin.
4-Soğanları yemeklik doğrayıp dolmalık fıstıklarla birlikte kavurun.Havucu rendeleyip soğanlara ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
5-Kavrulan soğanlara didiklenmiş tavukları,tarçını,pirinci,kestaneleri,kuş üzümlerini ve tuzu ekleyip karıştırın.
6-Pirinçlere tavuk suyunu ve 2.5 su bardağı kaynamış suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder