Tarçınlı Karamelli Sıcak Çikolata

 

 

Malzemeler:

 2 1 / 4 su bardağı süt (540 ml)
1 / 4 su bardağı su (60 ml)
1 / 3 su bardağı toz şeker (67 gram)
1 çubuk tarçın
eritilmiş % 70 kakao oranlı bitter çikolata (115 gram)

    Yapılışı:

    1. Bir tencerede su ve sütü karıştırarak ısıtın.
    2. Ayrı  bir tencerede tarçın ile şekeri karamelize edin.
    3. Şeker koyu amber rengini aldığında sıcak süt v su karışımını tencereye ekleyin v sertleşen şeker tekrar eriyene kadar karıştırın..Bu aşamada çok dikkatli olun çünkü süt kabarabilir ve sıçrayabilir çıkacak buhar yanıklara sebep olabilir bu yüzdn sütü yavaş yavaş ekleyin.
    4. Şekerli karışıma erimiş çikolatayı ekleyin.Çubuk tarçını çıkarın.
    5. 1 dakika boyunca bir çırpıcı ile çarpın.
    6. Eğer hemen tüktmeyecekseniz hava geçirmez kutuda soğutun.Buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz. 

             Pierre Herme’s Chocolate Desserts ten uyarlanmıştır