Malzemeler:
2 1 / 4 su bardağı süt (540 ml)
1 / 4 su bardağı su (60 ml)
1 / 3 su bardağı toz şeker (67 gram)
1 çubuk tarçın
eritilmiş % 70 kakao oranlı bitter çikolata (115 gram)
Yapılışı:
- Bir tencerede su ve sütü karıştırarak ısıtın.
- Ayrı bir tencerede tarçın ile şekeri karamelize edin.
- Şeker koyu amber rengini aldığında sıcak süt v su karışımını tencereye ekleyin v sertleşen şeker tekrar eriyene kadar karıştırın..Bu aşamada çok dikkatli olun çünkü süt kabarabilir ve sıçrayabilir çıkacak buhar yanıklara sebep olabilir bu yüzdn sütü yavaş yavaş ekleyin.
- Şekerli karışıma erimiş çikolatayı ekleyin.Çubuk tarçını çıkarın.
- 1 dakika boyunca bir çırpıcı ile çarpın.
- Eğer hemen tüktmeyecekseniz hava geçirmez kutuda soğutun.Buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz.
Pierre Herme’s Chocolate Desserts ten uyarlanmıştır