Sherlock Holmes: Gölge Oyunları

2 comments
 
    Serinin ilk filmini büyük bir keyifle tekrar tekrar izledikten sonra 2.sini kaçırmamalıydık üstelik ilkini evde seyretmiştik ve 2. sini sinemada seyretmeliydik bu yüzden bu akşam çocukları anneanneleri ve dedelerine bırakıp sinemaya gittik iyiki de gitmişiz nefis bir film seyredip geri geldik.Çok da beğendik tekrar tekrar seyredebilirim bu film muhakkak arşivimizde olmalı.
    Konusunu beyazperde.com dan alıntılayarak şöyle öztleyebilirim:
   “ Dünyanın en ünlü ve zeki dedektiflerinden Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) ve ‘ortağı’ Dr. Watson (Jude Law) bu sefer Londra’nın dışına çıkarak Fransa, Almanya ve İsviçre’ye yol alacakları yeni ve tehlikeli bir maceraya sürükleniyorlar. Onlardan hep bir adım önde olan kurnaz ve vicdansız Profesör Moriarty (Jared Harris) ise -ki Holmes en zeki olma unvanını ona kaptırmak üzere- büyük bir laneti değiştirecek planların peşindedir. Kahramanlarımız ise ne olursa olsun Moriarty durdurmaya kararlı… ”
    Gerçek hayatta da yazarın en popüler Holmes romanlarında kahramanımızın hayatı Moriarty ile uğraşmakla geçiyormuş ve nihayetinde Arthur Conan Doyle yazmaktan sıkılınca, "Son Soruşturma" adlı kitapta Holmes'ü Moriarty'e öldürterek seriyi bitiriyormuş fakat okurların tepkisi üzerine Holmes geri dönmüş filmin sonunda da bu romanlardan esinlenerek çekilmiş sahne sonucu acaba son mu diye düşünürken küçük bir oyunla soru işareti koyuluyor acaba son mu değil mi.Hani filmin tek kusuru 3 boyutlu olmaması diyeceğim ama yönetmen o kadar ustalıkla o kadar güzel sahneler çekmiş ki entelcesi slow motion mu neymiş işte bu teknikle çektiği bir kaçış sahnesi var ki ormanda geçen değme 3 boyutlu filmlere taş çıkarır ama yine de 3 boyutlu olsaymış daha iyi olur muymuş olurmuş.19yy. sahneleri muhteşem  küçük çaplı bir avrupa turu yapıyorsunuz filmde nefis müzikler ve nefis sahneler eşliğinde yani kısacası İngiltere'den İsviçre'ye uzanan yeni Sherlock Holmes macerası çok eğlenceli...Umarım devamı da gelir...

2 yorum :

  1. Peki,izleyecem :)

    1.yi beğenmiştim ben de şimdi de sana güveniyorum bunu da izleyecem :)

    YanıtlaSil
  2. Pabuç eğer 1. yi beğendiysen emin ol 2. daha çok beğeneceksin emin ol sonra da yorumunu bekliyorum olumlu ya da olumsuz şimdiden iyi seyirler.

    YanıtlaSil