Çocuklarınızın Oyuncaklarını Düzenleyin

3 comments
  13. Hafta :Çocuklarınızın Oyuncaklarını Düzenleyin



    'Odanızı düzenleyin' cümlesi bizim evde sıksık kurulur.Bazen bu düzenleme işlemi bizim keçilerin itirazları nedeniyle savaşa dönüşür.Odadaki kalabalığın ve dağınklığın baş aktörü de oraya buraya saçılmış oyuncaklardır.Günümüzün çocukları bizim çocukluğumuzda olduğu gibi 3-5 oyuncakla yetinmiyorlar çok fazlasına sahipler şanslılar mı şanssızlar mı uzun uzun tartışılır ama bizim konumuz o oyuncakların düzeni olduğu için bu tartışmayı bir kenara bırakıp düzen mevzusuna dönelim.
 

    Oyuncakları düzenlerken izleyebileceğimiz adımları sıralamak gerekirse

    1-Atın:
  • Oyuncaklar kırıksa ve temel parçaları kayıpsa atın.
  • Çocuklarınızın yaşı için artık uygun değilse atın.
  • Çocuklarınız sevmiyorsa ve artık oynamıyorlarsa atın 
     2.Satın veya bağışlayın 
     1. maddedeki oyuncakları eğer atmaya kıyamıyorsanız bağışlayabilirseniz de veya son dönemde oldukça popüler olan ikinciel eşyaların satıldığı siteler satışa da çıkarabilirsiniz.

      3.Saklayın: 
      Yine 1. maddedeki oyuncakları atmaya kıyamadıysanız ve evde o oyuncaklarla oynamaya aday bir ufaklık varsa onun için bu oyuncakları saklayabilirsiniz.


       Oyuncakları düzenlemek için onları kategori ve tiplerine göre ayırın .Legoları bir kutuya koymak , aksiyon figürlerini kendi saklama kutusunda tutmak ve oyuncak arabaları bir kutuya koymak,aile oyunlarını kendi kutusunda saklamak gibi.

      Oyuncaklarınızı düzenlemek ve düzenli tutmak için şunlardan da faydalanabilirsiniz:

  • Oyuncak sandıkları 
  • Kapaklı istiflenebilir plastik saklama kapları
  • Bazı  küçük oyuncakları veya koleksiyon oyuncaklarını dizmek için raflar
  • Raflar (oyuncakların içinde saklanabileceği küçük kutularla)
  • Zemin seviyesinde açık depolama kutuları (çocuğunuz küçükse işini kolaylaştırmak için kapağını iptal edebilirsiniz.) 

 
       Bir oyuncak sandığı seçerken de derin olmamasına dikkat edin bizim evdeki gibi sadece üst tarftaki oyuncaklarla oynanacak ve alt taraftakilerde unutulacaktır  hele eskaza akıllarına aşağılarda kalmış bir oyuncak düşecek olursa o sandık tepetaklak edilecek ve o oyuncak bulunana kadar odanın dağınıklığına dağınıklık katılacaktır.Bu yüzden aradıklarında istedikleri oyuncakları bulabilecekleri derinlikte bir sandık veya sepet seçmeye dikkatedin.



       Düzenli kalabilmek içinde 6 ayda bir oyuncakları bir daha elden geçirin ve gereğini yapın :) ve gelelim bu tür yazılarımın hemen hemen hepsinde değindiğim fotoğrafların kaynağı mevzusuna google görsellerden konuya uygun bulduğum fotoğrafları kullandım hiçbirini ben çekmedim.  

3 yorum :

  1. Kırık olanları tamir ediyorum

    YanıtlaSil
  2. küreniz çok hoşuma gitti acaba nereden aldınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yazımın sonunda belirttiğim gibi görseller bana ait değil dolayısı ile küre de :)

      Sil