Kar Tatili ve Mozaik Pasta

9 comments
    Kar tatili nedeni ile evde kalan iki canavarı nasıl zapdeteceğimi düşünmekten yorulmuştum ve olayları akışına bırakmaya karar verdim.Evdelerdi ,dışarısı çok soğuktu,enerji doluydular ve canları sıkılıyordu.Kahvaltılarını yapmaları ile enerjileri tavan yaptı.Ev canga reklamının çekildiği sahneye dönmek üzereydi.Önce biraz dışarı çıkmak istediler kartopu oynamak için izin verdim enerjileri boşalır diye ama neredeee? Oynadılar bir müddet dışarıda eve geldiler.Uzun zamandır söz verdiğim cam boyama etkinliği için geçtik masanın başına kestik boyadık bozduk yaptık böylece 1 saat daha geçmiş oldu.Yetti mi hayır daha öğlen yeni olmuştu ve eyvah ki yemek zamanı gelmişti.Yemek demek hareket demekti güreş demekti.Alt komşumuzun sabrını daha fazla zorlamamak için aklıma son anda mutfakta bir etkinlik yapmak geldi ve bu mozaik pasta da böylece ortaya çıkmış oldu.Tarifi de buradan aldım.

 
     Mozaik Pasta
     Malzemeler:
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
      Yapılışı:
  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin.Eriyen tereyağına sütü, şekeri ve kakoyu katın ve puding yapar gibi karıştırırak pişirin.Kaynamaya başladığı zaman ocağınızı kapatın ve ılınmaya bırakın.
  • Çukur bir kap içerisie bisküvileri küçük parçalar halinde kırın ve iç cevizleri ekleyin.
  • Ilımaya bıraktığımız karışım tam olarak soğumadan bisküvilerin üzerine dökün ve karıştırın.İstediğiniz bir kalıba doldurun ve 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
  • En önemlisi de tarifi sizin için okuyacak bir yardımcı bulun.
 

9 yorum :

  1. Aynı dert bende de vardı. Neyse ki ben dışarı çıkartıp kardan adam yaptık, kartopu oynadık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardan adam herkesin vazgeçilmezi olmuş sanırım :)

      Sil
  2. Vallahi bu yağan karlar sayesinde hepimiz kendimizi mutfaklara attık sanırım.Artık kar gitti gelir mi bir daha bilmem ama sayesinde güzel lezzetlere imza attık diyorum.İki afacan delikanlıyı zaptetmek gerçekten zordur enerji dolular maşaAllah canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hele senin yeni tarif ekleme hızına hayranım ben de öyle olurum bir gün inşallah .

      Sil
  3. harikasınız,sizi seviyorum...biz henüz kar görmedik dolayısıyla kar tatili de...ellerinize sağlık,öpüyorum hepinizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de ailecek senin hayranınız.selamları var keçilerimin :)

      Sil
  4. Ne güzell bir etkinlik olmuşşş:) elinize sağlıkk:)Allah bağışlasın çocuklarınızı:)çok tatlı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için ben teşekkürederim çok naziksiniz.

      Sil