Malzemeler:
- 1 kg. kalın kabuklu portakal
- 1 kg. toz şeker-400 ml.su
- Yarım limonun suyu
- Portakal kabuklarını yaklaşık 2 parmak kalınlığında soyun ve sıkıca rulo yaparak açılmaması için kürdan ile tutturun.
- Portakal kabuklarını büyük ve derin bir tencereye alın.Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak kaynatın ve suyunu dökün.Acılığının gitmesi için bu işlemi 4 kez tekrarlayın.Son olarak yumuşayıncaya haşlayın.
- Ayrı bir tencerede 400 ml. su ile şekeri kaynatın.Portakal kabuklarını ekleyerek 15-20 dakika pişirin.Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Kürdanları çıkarttıktan sonra kavanoza doldurun.Servis yapın.
OY OY OY NEFİSSSSSSSS
YanıtlaSilAnnem de aynısını yapar:))bayılırımmm.Ellerine sağlık Nurşencim.Ellerin dert görmesin:)
YanıtlaSilteşekkürederim annene de çok selamlar.
SilÇocukken çok severdim.
YanıtlaSilCanımm ellerine sağlık şekerleme gibi yemesini çok severim ..
YanıtlaSil