Portakal Kabuğu Reçeli

5 comments

     Malzemeler:
  • 1 kg. kalın kabuklu portakal
  • 1 kg. toz şeker-400 ml.su
  • Yarım limonun suyu
      Yapılışı:
  1. Portakal kabuklarını yaklaşık 2 parmak kalınlığında soyun ve sıkıca rulo yaparak açılmaması için kürdan ile tutturun.
  2. Portakal kabuklarını büyük ve derin bir tencereye alın.Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak kaynatın ve suyunu dökün.Acılığının gitmesi için bu işlemi 4 kez tekrarlayın.Son olarak yumuşayıncaya haşlayın.
  3. Ayrı bir tencerede 400 ml. su ile şekeri kaynatın.Portakal kabuklarını ekleyerek 15-20 dakika pişirin.Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  4. Kürdanları çıkarttıktan sonra kavanoza doldurun.Servis yapın. 
     Reçelin nefis aromatik tadını anlatacak cümle bulamıyorum.Bir zamanlar Digitürkte Alice adında bir kanal vardı orada bir programda yapılan tatlıları öyle anlatırlardı ki tatlı olasınız gelirdi işte o programın metin yazarını bulup bu reçeli tattırıp uygun cümleleri ona kurdurmak isterdim.Hele pişerken eve yayılan nefis kokusu yok mu yeniden yapmam için bir sebep de bu.Yapıp yapıp eşedosta hediye edeceğim.Ben muhakak deneyin derim aşamaları gözünüzü korkutmasın.Şimdiden afiyet olsun.Tarif ise Lezzet dergisi 2013 ocak sayısından.

5 yorum :

  1. OY OY OY NEFİSSSSSSSS

    YanıtlaSil
  2. Annem de aynısını yapar:))bayılırımmm.Ellerine sağlık Nurşencim.Ellerin dert görmesin:)

    YanıtlaSil
  3. Canımm ellerine sağlık şekerleme gibi yemesini çok severim ..

    YanıtlaSil