Çantanızı Düzenleyin

2 comments
16.Hafta:Çantanızı Düzenleyin

Çantalarımız bizlerin vazgeöilmez aksesuarı yerine ve zamanına göre ebatları değişse de genellikle büyük çantalar kullanırız.Ya lazım olursa diye yığınla eşya taşırız yanımızda hele hele küçük çocuğumuz varsa ufak öçaplı bir valiz taşırız yanımızda.Kapı önünde anahtar aramak,otobüste akbil aramak bazen de bozuk para aramak için çanramın içinde kaybolduğum vuku bulmuştur.Önceki telefonum çok küçüktü bazen onu bulabilmek için uygun biryere oturup çantamı boşalttığım günleri bile hatırlarım.Siz de bu durumdan dertliyseniz okumaya devam edin!Çünkü bu hafta çantamızı düzenleyeceğiz.Bunun için izlemeniz gerek 5 kolay adım var:
  1. Dağınıklığı temizleyin.Ödenmiş faturalar,kredi kartı ekstreleri,alışveriş fişleri,sakız veya şeker kağıtları,eski makbuzlar,telefon numarası veya tarif yazılmış notkağıtları.....çantalarımızın demir başı niteliğindeler bunlardan hemen kurtulun.Lüzumsuz olanları atın tariflerinizi ve telefon numaralarınızı uygun defterlere kaydedin.
  2. Çok cepli bir cüzdan alın.Kredi ve mağaza kartlarınızı kolayca görebileceğiniz ve sığdırabileceğiniz cepleri olan.bozuk para bölümü olan size ikinci bir cüzdan ihtiyacı hissettirmeyecek ve çantanızın boyu ile orantılı ebatlarda bir cüzdan satın alın.Elinizi her attığınızda aramadan rahatlıkla bulabilesiniz ve yeri geldiğinde çantanıza bile ihtiyaç duymadan alıp dışarı çıkabilesiniz.Hatta bulabilirseniz cep telefonunuzu bile koyabileceğiniz bir model seçin.Bazılarının kenarlarında bileğinize takabilmeniziçin aparatları oluyor ben onlrı tercih ediyorum dışarı çıktığımda unuttun düşürdüm derdim olmuyor.
  3. Küçük bir makyaj çantası alın.Günlük kullandığınız makyaj malzemelerinizi her elinizi attığınızda kolayca bulabilmenizi sağlamak için küçük çaplı bir makyaj çantası alın.Sadece makyaj malzemesi ile sınırlı kalmayacak bu çantadakiler gerekli tıbbi malzemeler ve düzenli kullandığınız ilaçları ve gerekli olursa diye yanınızda bulundurduğunuz ilaçları da ekleyin bu çantaya.
  4.  Cep telefonu cebi dahil birkaç cebi olan bir çanta satın alın.Şimdi hemen hemen her çantada oluyor bu gözlerden ama siz yine de alırken bakın o küçücük cepler çok işinize yarayacaklar.Her çaldığında telefon arama derdinden kurtulacaksınız.Kalem,kağıt,sakız-şeker gibi ufak tefek eşyalarınızı da bu ceplerde saklayabilir ve lazım olduğu anlarda aramadan kolayca bulabilirsiniz.
  5. Çantanızda oluşacak yığılmanın önüne geçmek için hergün birkaç dakikanızı ayırın.Bu adımları takip ettikten sonra çantanızda oluşan düzenin sürekli olarak kaşması için gün içerisinde çantanızda biriken ıvırzııvırı temizlemek için akşamları birkaç dakikanızı ayırın ve uzun süre düzenli kalan çantanızı keyifle kullanın. 
     Yukarıda görmüş olduğunuz çanta fotoğrafı benimde tasarımlarını çok beğendiğim ve desenle de özdeşleşmiş markanın sitesinden alınmıştır diğer fotoğraflar da içerikle ilgili olarak yaptırılan google görseller araması sonucunda bulunup kullanılmış fotoğraflar olup hiç biri şahsıma ait değillerdir.Gelelim haftanın sorularına:
      Siz ne tip çanta kullanıyorsunuz?
      Siz çantanızı nasıl düzenli tutuyorsunuz?

2 yorum :

  1. Neyse bana söylemiyormuşsun ? :)))

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar benim bu düzene ihtiyacım var,güzel bir paylaşım teşekkürler.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil