Fotoğraflarınızı Düzenleyin

12 comments
15.Hafta:Fotoğraflarınızı Düzenleyin
 

    Fotoğraf çektirmek için stüdyoya gittiğimiz günler çok gerilerde kaldı ve fotoğraf makinası için film aldığımız günler.Şimdi hemen hemen herkes kendi düzeyinde bir fotoğrafçı.Digital fotoğraf makinalar  sayesinde heryerde herzaman heran fotoğraf çeker hale geldik.Hem de poz yandı mı-flaş patladı mı-güzel çıktım mı-derdi olmadan..Bas deklanşöre ve sayısız fotoğraf çek devrindeyiz.Bu kolaylık da beraberinde bir başka dertle girdi hayatımıza şimdi biz bu kadar fotoğrafı nerede ve nasıl saklayacağız.?

    Dijital fotoğraflar bilgisayarda yığınlar oluşturabilir tıpkı atalarının kutularda ve albümlerde oluşturduğu gibi.İşte bu hafta da fotoğraflarımızı düzenleyeceğiz:



   İlk olarak, fotoğraf koleksiyonunuzu bölümlere ayırarak başlamalısınız mesela çocukluk fotoğraflarınız veya  tatil resimleriniz gibi bölümlere ayırabilirsiniz fotoğraflarınız.Bunları saklamak ve kolayca ulaşabilmek için albüm kutu ya da zarf kullanabilirsiniz.Ben eski usul değil de tam çağımıza uygun olarak dijital ortamda saklayacağım derseniz de eğer bu konuda size yardımcı olacak bir çok site var ama ben en çok Picasayı kullanmayı seviyorum hele artık türkçe olarak da kullanabildiğimizi de gözönünüe alırsak kesinlikle Picasayı tavsiye ederim.Buradan ücretsiz olarak indirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.Tüm bu fotoğraflarla uğraşma işi size zor gelebilir ama ben çoktan unuttuğunuz anılara geri dönebileceğiniz harika bir bahene de olabilir.


   Son olarak yeni yeni moda olan ve bence çok eğlenceli olan bir sistemden de bahsetmeden geçemeyeceğim.Burada da ayrıntılarını göreceğiniz Project Life.Bu sistemde bizim eskiden kullandığımız albümler geri gelmiş ancak burada albümde sadece fotoğraf değil sayfadaki fotoğraflarla ilgili yazılar tarihler de mevcut ve albüm oluşturulurken haftalar göz önüne alınarak fotoğraflar kullanılıyor.Hadi bakalım kolay gelsin.Bu yazımda ki fotoğraflar da benim Picasadan konumuza uygun olarak bulduğum fotoğraflar yani anlayacağınız Picasa sadece fotoğraf saklamak değil fotoğraf bulmak için de kullanılabilecek bir program.

Peki siz fotoğraflarınızı saklarken neler kullanıyorsunuz?
Fotoğraflarınızı neye göre sınıflandırıyorsunuz?

12 yorum :

  1. Ben hiç düzenlemedim.Hatta albümler nerede onu bile bilmiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu işle daha çok anneler ablalar ilgileniyor da ondandır :)

      Sil
  2. fotoğrafları düzenlemeyi ben de çok seviyorum.Onlarla o günleri yeniden yaşamak çok hoş oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatırlanacak hep güzel anılarımız olur inşallah:)

      Sil
  3. Yine de fotoğraflara bire bir dokunup bu şekilde saklamak daha güvenli ve rahatlatıcı bana göre..Sanırım manevi olarak da huzur veriyo'.. =]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız aslında o zaman project life tam size göre yakında onunla ilgili de bir yazı yazmayı düşünüyorum.

      Sil
    2. Çok sevinirim..Yararlı yazılarınızın başarıyla devamını dilerim..

      Sil
  4. Basılı fotoğrafları daha çok severim

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca sanal ortama pek güvenmiyorum. Her an kapıtılma tehlikesi var

    YanıtlaSil
  6. Merhaba fotorafları fotorafçıda mı çıkarttınız ?

    YanıtlaSil
  7. Evet fotoğraflarımı fotoğrafçıda bastırıyorum ancak eğer sorduğunuz görseldeki fotoğraflarsa yazımın sonunda belirttiğim gibi o görsel bana ait değil.

    YanıtlaSil