Koridorunuzu Düzenleyin

Leave a Comment
20.Hafta:Koridorunuzu Düzenleyin

 

      Koridor antre giriş hol artık sizin oralarda adı her ne ise aslında evlerimizin en önmli alanlarından biridir.Giriş derken meşhur Amerikan filimlerinde veya pembe dizilerde yer alan o devasa üzerindeki vazoların binbir çeşit çiçekle dolu olduğu masaların yer aldığı girişleri kastetmiyorum.Hani şu bizim mütevazı evlerimizde kapımızı açtığımızda muhatap olduğumuz ilk yer olan darrmadağın alan ki biz oraya ceketlerimizi asarız kapıdan girer girmez elimizdekileri oraya bırakırız.Bizim evde buranın adı holdür.Herkesin evinde farklı "bırakma bölgesi"  vardır orada genellikle ayakkabılar, posta, bilinmeyen kilitlerin anahtarları, giysi, çanta, alışveriş torbaları gibi şeylerle karşılaşmak mümkündür.İşte bu yerin düzenli kalması bizim gibi çocuklu ailelerde oldukça zordur.

 

       Koridoru  düzenlemek ve yığılmayı azaltmak için:
  • Kanca takın:Anahtarlarınızı kolaycak bulmak için karışıklığın önüne geçmek için kancalardan faydalanabilirsiniz.Çocuk ceketleri ve çantalar için de kancalardan faydalanabilirsiniz hem kancaları onların ulaşabileceği yüksekliğ takarsanız kendi eşyalarını asabilirlr ve koridorun düzenini sağlamakta size yardımcı olabilirler.Sabah acele ile çıkmanız gerektiği durumlarda da kendi kendilerine hazırlanarak size yardımcı olurlar.
 
 
  • Bir aile mesaj merkezi oluşturun. Ucuz bir kartonla farklı şekillerde hazırladığınız bu bölüme her aile üyesi için bir bölüm oluşturup buralara gelen postaları el ilanlarını  imzalanacak izin kağıtlarını fotoğraf ve herhangi bir notu o kişinin bölümüne koyabilirsiniz.Aile bireylerinin yaşlarına göre verilen görev ve sorumluluklar ile ilgili küçük notları da bu kutucuklara iliştirirseniz kimse yapacağı işi unutmamış olur.
 
 
  • Aile mesaj merkezi yakınlarında küçük bir çöp kutusu bulundurun ve herkesten alanlarındaki işi biten kağıtları fazla birikmelerine izin vermeden buraya atmalarını isteyin.
 

  • Bu yeni sistemi kullanmak yani yeni alışkanlıklar oluşturmak ve bunlara alışmak evahalisi için biraz zaman alabilir, ama bir kere bu düzeni sağlayıp korumak için çaba gösterirseniz ve bunu konuda kararlı olduğunuzu görürlerse herkes kısa zaman içinde bunu takdir edip ve okul ya da iş için evden çıkarken ihtiyaçları olan her şeyi aramadan bulmanın keyfine vardıklarında onlar da bu düzenin korunmasında en büyük yardımcınız olacaklardır.
    Fotoğraflar da bu konuda yapacağım düzenlemeler esnasında bana ilham vermesi için netten bulduğum görseller bunlar da burada dursun mevzusu yani.....

0 yorum :

Yorum Gönder