Dereotlu Poğaça

Leave a Comment

   Dereotlu Poğaça
   Malzemeler: 
   -1 subardağı sıvıyağ
   -1 subardağı yoğurt
   -2 yumurta
   -1 tatlıkaşığı tozşeker
   -1 tatlıkaşığı tuz
   -1.5 tatlıkaşığı mahlep
   -1/2 demet dereotu (incekıyılmış)
   -1 paket kabartmatozu
   -200 gram beyazpeynir
   -aldığı kadar un
  
   Hazırlanışı:
  1. Yumurtanın tekinin sarısı ayrıldıktan sonra bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.   
    -Pastanede yediğiniz poğaçalar kadar nefis bir poğaça denerseniz pişman olmazsınız.
    - Ben şekil verirken dondurma kaşığı kullandım böylece bütün poğaçalarım aynı boyda oldular.
    -Mahlep konusunda elinizi korkak alıştırmayın tepeleme kaşıkla koyun hem pişerken hem de yerken nefis kokacak.

0 yorum :

Yorum Gönder