Limon Kabuklu Enginarlı Bulgur Pilav

1 comment
   Baktım blogda börek-çörek ve tatlı tarifleri almış başını gidiyor hazır bu pilavı denemişken bugün araya bir yemektarifi ekleyeyim dedim.Hazır enginarlar da tazetaze pazarlarda yerini almaya başlamışken deneyin derim.Biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz sonrasında da yorumlarınızı benimle paylaşırsınız.


Limon Kabuklu Enginarlı Bulgur Pilav 

Malzemeler:

_4 subardağı bulgur

_3 adet enginar

_1 limonun kabuğunun rendesi 

_1 demet dereotu

_1 adet kurusoğan

_1 yemekkaşığı bibersalçası 

_Tereyağ

_Tuz

Hazırlanışı:

_Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin.

_Küçük küpler halinde doğranmış enginarları soğanlarla birlikte 2-3 dakika daha soteleyin.

_Bibersalçasını ve bulguru ekleyip 2-3 dakika kavurun.

_Pilavın suyunu ekleyin tuzunu ayarlayın ocağınızı kısıp pilavınızı pişirin.

_Dereotu ve limonkabuğu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.




1 yorum :