Meyveçaylı Kek mi Olurmuş?

Leave a Comment

  Olur mis gibi olur.Meyveçayından kek nefis olur.Tatildeydik ve köydeydik keçilerim ve yeğenlerim aburcubur niyetine kek pişsin diye bekliyor.Köy yerineyiz ama evde süt yok.Çaylı kek yapmışım nefis olmuş burada da tarifini vermişim bir de meyveçaylıyı deneyeyim dedim bir cesaret girdim mutfağa.Demledim ,çırptım,karıştırdım verdim fırına.Pişerken o kadar güzel koktu ki bizimkiler soğumasını bile bekleyemeden(bence kek en az 1 gün dinlenmeli lezzeti alması için) yarısını yemişlerdi bile.Çocuk bunlar kek olunca nasıl olursa olsun yerler dedim ama soğuduktan sonra tadına baktım ve tadını kokusunu ben de çok beğendim.Ben çay olarak buradaki çayı kullandım sonrasında da markasını hatırlamadığım erikli bir çayla yaptım ve o da çocuklardan ve misafirlerimizden tam not aldı.Şimdi bukadar laftan sonra tarife geçeyim :)


Meyveçaylı Kek 
Malzemeler:
-4 yumurta
-1.5 subardağı tozşeker
-1 subardağı meyveçayı
-1 subardağı sıvıyağ
-3 subardağı un
-1 subardağı su
-2 poşet meyveçayı
-1 tatlıkaşığı tarçın
-1 paket kabartmatozu
-1 paket vanilya
Yapılışı:
-1 subardağı suyla meyve çayı demlenir.(Ben suyu bardağa doldurup 2 poşet çayı içine daldırdım ve 1 saat demledim suyu ısıtmadım bile)
-Yumurta ile şeker iyice çırpılır.
- Çırpılmış yumurta karışımına meyve çayı,sıvıyağ eklenir.
-Un,kabarmatozu,vanilya,tarçın ayrı bir kapta karıştırılıp sıvıkarışımın olduğu kaba elenerek katılır iyice çırpılır.
-Yağlanmış kalıba dökülür.
-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.(İlk 20 dakikada fırının kapağını açmayın ki kekiniz geri sönmesin kekinizden befis kokular gelmeye başladıktan sonra kürdan testi uygulayıp pişip pişmediğini kontrol edin)

0 yorum :

Yorum Gönder