Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Leave a Comment

Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Malzemeler:
-115 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı pudra şekeri
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tutam tuz
-80 gram bitter çikolata
-1 yemek kaşığı kakao
-2 su bardağı un
Üzeri İçin:
nutella,fındık kırığı
Yapılışı:
1-Çikolatayı benmari usulü eritip bir tutam tuz ekleyerek soğumaya bırakın.
2-Bir kaba tereyağı ve şekeri koyup rengi açılına kadar çırpın.
3-Şekerli karışıma yumurtayı ekleyip çırpın.
4-Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirip çırpın.
5-Çırptığınız karışıma azar azar unu ekleyin,
6-Hamuru buzdolabı poşetine koyup 20-30 dakika buzdolabında bekletin.
7-hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopararak yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizin.(16 adet çıktı)
8-180 derece önceden ısıtılmış fırına koyup 5 dakika sonra çıkarıp tatlı kaşığının arkasıyla kurabiyelerin ortasına bastırarak çatlamalarını sağlayın.
9-Tekrar fırına sürüp 15 dakika daha pişirin.
10-Kurabiyeler soğuduğunda üzerine nutella sürüp fındık kırıkları ile süsleyin.

Tarif instagramdan:@pacikaninmutfagi




0 yorum :

Yorum Gönder