Frambuazlı Pandispanyalı Supangle
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurtanın sarısı
- 50 gram margarin
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram frambuaz
- 1 adet kakaolu kek
- Tencereye un,süt,şeker,kakao,yumurta sarıları alınır mikserle çırpılır.
- Orta hararetli ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir
- Kaynamaya başlayınca bitter çikolata eklenir ve eriyinceye kadar karıştırmaya devam edilir.
- Bitter çikolata eriyince ocaktan alınır margarin eklenir ve 5 dakika mikserle çırpılır.
- Kek küp küp doğranır.
- Kuplara önce kek sonra frambuaz sonra da supangle konulur.
- Soğuduktan sonra buzdolabına alınır 2 saat dinlendirilip üzeri süslenir.
0 yorum :
Yorum Gönder