Kavala Kurabiyesi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 subardağı pudra şekeri
- 1 kahvefincanı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 subardağı tozbadem
- 3 subardağı un
- Un
Hazırlanışı:
- Un ve badem teflon tavada kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar kavurulur ve soğutulur.
- Odasıcaklığındaki tereyağ,pudraşekeri,vanilya,sıvıyağ,yumurta karıştırılır.
- Kavrulmuşunlu karışıma kabartmatozu ve vanilya eklenerek tereyağlı karışımla birleştirilir.
- Aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Şekil verilip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirilir.
- Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpilir.
Ellerine sağlık nurşenciğim.
YanıtlaSil