Dereotlu Poğaça
Malzemeler:
-1 subardağı sıvıyağ
-1 subardağı yoğurt
-2 yumurta
-1 tatlıkaşığı tozşeker
-1 tatlıkaşığı tuz
-1.5 tatlıkaşığı mahlep
-1/2 demet dereotu (incekıyılmış)
-1 paket kabartmatozu
-200 gram beyazpeynir
-aldığı kadar un
Hazırlanışı:
- Yumurtanın tekinin sarısı ayrıldıktan sonra bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Ben şekil verirken dondurma kaşığı kullandım böylece bütün poğaçalarım aynı boyda oldular.
-Mahlep konusunda elinizi korkak alıştırmayın tepeleme kaşıkla koyun hem pişerken hem de yerken nefis kokacak.
0 yorum :
Yorum Gönder