Pankek

4 comments

Pankek
Malzemeler:
-1 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:
-Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur elde edin.
-Kızdırılmış yağsız tavaya küçük bir kepçe yardımı ile hazırladığınız hamurdan dökün.Üzeri delik delik olunca çevirip diğer tarafını kızartın.
-Dilediğiniz kahvaltılık malzemeyi üzerine sürerek servis yapın.Bizimkiler Nutellayı tercih ediyorlar benimse favorim bal ve ceviz ikilisi.



Tarif: Sofra Dergisi Şubat 1999



4 yorum :

  1. çok da lezzetli görünüyor... buna maple syrup süper gider...

    YanıtlaSil
  2. ben de çocuklar küçükken daha çok yapıyordum.görünce aklıma geldi,tekrar yapmalıyım.harika görünüyor,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. evet iyi gider sanırım yabancı sitelerde gördüğüm tariflrde genellikle maple syrupla servis ediyorlar
    bizim keçiler de bayılıyorlar bu tarife umarım sonucu beğenirsin
    bence pankek pratikliği sayesinde kahvaltılar ve şu sıralarda ise sahur için iyi bir alternatif.

    YanıtlaSil
  4. oooh cok guzel gozukuyor, ellerine saglik
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil