Takviminizi Düzenleyin

8 comments
2. Hafta:Takviminizi Düzenleyin 
   Günümüzün moda tabirlerinden zaman yönetimi aslında heryerde bu konuda yazılmış bir çok yazı var özellikle son zamanlarda internette farklı farklı  günlükler okudum o günlüklerden ve kitaptan zaman yönetimi ve düzenle ilgili bu haftanın hedefleri şunlar: 
    Günlük planlayıcı alın. Her nekadar ingilizce olsalarda nette bu konuda pek çok tablo var bunlardan birini de ben paylaşıyorum sizinle ben uğraşmak istemiyorum derseniz bir tane satın alabilirsiniz.Eğer birgün olur da Word öğrenirsem türkçesini hazırlayabilirim birgün.Kendini yorma Wordle ben biliyorum ben yaparım derseniz ve bizimle de paylaşırsanız memnun da oluruz hani.Neticede sizin için neyin işe yaradığını kendinizi daha iyi bilirsiniz siz istediğinizi kullanın!Herkes farklıdır ve bu yüzden planlayıcıları da farklı olacaktır.. 

   
    Yapılacaklar Listesi sıralayın.Günlük yapılacaklar listesi oluşturun ödemeniz gereken faturalar yapacağınız arkadaş ziyaretleri ve bunun gibi diğer maddeleri kaydetin 
    Yatağın yanında küçük bir defter bulundurum.Yatağa girmeden hemen önce harika fikirler hemen herkesin aklına geliyordur ve o anda ahhh bir kalem kağıt olsaydı yanımda derim ben hep ya da almam gerekenlerin listesini oluştururum kafamda uyumaya çalışırken ve tabii ki  sabah kalktığımda unuturum hepsini işte artık bundan sonra komodinimin üzerinde  bir defter bulunduracağım ve unutkanlığa son diyeceğim inşallah. 
    Gerçekçi olun. Yapabileceğizin hedefler belirleyin günlük planınızda zamanı yöneteceğim diye kendiniziyoracak kararlar almayın.Sizin ve ailenizin ihtiyaclarını dikkate alın onlara zaman ayırmayı ihmal etmeyin.





8 yorum :

  1. Çok teşekkürler Nurşen.Yapmak lazım.Hatırlattığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ben genelde böyle monoton haftalık programlara alışmışım. Yani alışmışım derken tarzlarına alışmışım yoksa uyduğumdan değil. Ama bunların tasarımları ve içerdikleri maddeler çok hoşuma gitti. En kısa zamanda bir tane yapmayı planlıyorum. Bunlardan böyle 30 tane basacaksın bir ay boyunca her gün bir tane cebine atacaksın, çok güzel olur bence. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynen öyle yapıyorum yazınca yapmak zorundaymışsın gibi oluyor :)

      Sil
  3. çok güzeller bir de Türkçe olsalar daha da güzel olacaklardı :) söylediğiniz gibi ailemize ve kendimize zaman ayırmamız lazım, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunların yapıldığı programı öğrenirsem bir gün türkçelerini muhakkak yapacağım.

      Sil
  4. Takvim kullanmayı bir türlü alışkanlık haline getiremedim. Sanırım geleceğe dair plan yapamadığımdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında geleceğe dair plandan ziyade ben düzenli bir hafta geçirmek için gerekli olduğunu düşünüyorum.hoş ikisi de aynı şey ama :)

      Sil