Dosyalarınızı Düzenleyin

Leave a Comment
  9.Hafta:Dosyalarınızı Düzenleyin



    Dosya veya dosyalama deyince ilk önce akla bürolar veya işyerleri gelir.Aslına bakarsanız biz ev hanımlarının da dosyaları olur çocukların okul bilgileri faturalar ya da hobilerimizle ilgili kaynaklar da dosya sayılırlar bal gibi.Onlar da hakettikleri saygıyı görmek isterler onlar da düzenlenmek isterler.Bunun için belgelerinizi bir araya toplayın.Eğer bir dosyalama sisteminiz yoksa, ilk olarak buradan başlayın. Oraya buraya sıkışmış kalmış bütün belgeleri ihmal etmeyin hepsini toplayın ve önemsiz olanları atın ve dosyalama sisteminizi oluşturun.Nasıl mı :  
    Önce bir klasör alın veya hoşunuza giden bir kutu ayarlayın ve ana başlık olarak aşağıdaki bölümlere ayırın eğer ihtiyaç duyarsanız yeni katagoriler ekleyebilirsiniz.

-Banka Tabloları
-Kredi kartı ekstreleri
-Okul bilgileri (her çocuk için)
-Ev ve otomobil sigortası bilgileri
-Sağlık sigortası bilgileri
-Vergi bilgileri
-Hobilerinizle ilgili örnekler kalıplar



   Adresleriniz ve kartvizitleriniz için bir depolama alanı seçin ve yeni adresler ve telefon numaraları ile bu alanı güncelleyin. Eğer bu iş için bir adres defteri kullanıyorsanız, her zaman bir kalem defterinizin yanınızda olsun ki yeni adresleri kartvizitleri kaybetmeden kayıtedebilesiniz.Bu konudan çok muzdarip olan biri olarak tecrübe konuşuyor diyebilirim her lazım olduğunda kartvizit aramak için evin altını üstüne çok getirmişliğim vardır.
  Sisteminizi oluştururken sakladığınız kağıtları iyice kontroledin ve bunları saklamam gerekli mi diye düşünün ve gerekli değilse atın.Herhafta dosya sistminizi yeni belgeleri ekleyrek ve zamanı geçen belgeleri atarak güncelleyin.Bu adımlar gereksiz yığılmanın önüne geçmenizi sağlayacaktır.

 
 
   Evinize gelen posta yığınları önleyin. İstemediğiniz önemsiz postaları durdurun.Kredi kartları ve yapabiliyorsanız e_fatura için başvuruda bulunun.
  Son olarak malum uyarı fotoğraflar için olacak internetten çeşitli bloglardan özenle seçilerek kayıtedilmiş ve gerekli yerlerde  kullanılmıştır.

0 yorum :

Yorum Gönder