2 Kasım 2012 Cuma

Çikolatalı Browni


  Bugün İstanbulda güneşli birgüne merhaba dedik ancak ilerleyen saatlerde karanlık ve kasvetli bir hale büründü.İşte böyle havalarda pencere kenarına geçip kahvemi yudumlarken ev yapımı tatlı,pasta,börek,çörek yemeyi çok seviyorum ama özellikle çikolatalı tatları tercih ediyorum.Bugün de menümde denediğim farklı tariflerden sonra elde ettiğim bir tarifle Çikolatalı Browni vardı kahveye eşlik eden.Nemli ve yumuşak yapısı ile oldukça beğeni aldı tadanlardan.Tavsiye ederim ...



     Çikolatalı Browni    
      Malzemeler:

  • 150 gr. tereyağı
  • 3/4 fincan kahverengi şeker (beyaz kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr.koyu renkli kakao (elenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir çimdik tuz
  • 4 yumurta
  • 150 gr. damla çikolata
  • üzerine serpiştirmek için pudra şekeri
      Yapılışı:
  • Küçük bir tencerenin içine tereyağını koyun ve eritin.Şekeri ekleyin ve yaklaşık 2 dakika boyunca kısık ateşte tutarak karıştırın,Ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
  • Bir kapta yumurtaları çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu, tuz, vanilya şekeri bir kapta karıştırın Eritilmiş tereyağlı şekerli karışımı da ekleyin ve karıştırın.Yumurtaları da ekleyin ve karıştırın.
  •  25x30cm boyutlarında yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru koyun.Üzerini düzeltin ve fırın içine yerleştirin 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-24 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ve soğumaya bırakın.Servisten önce kareler halinde kesip pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

4 yorum:

  1. browniyi çok sevsemde iyi bir tarif bulamadım henüz.
    bu tarif de içi ıslak oluyor mu ?

    YanıtlaSil
  2. evet ıslak oluyor o damla çikolatalar eriyor pişince denemelisin bence pişman olmazsın:)

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyorlar..!

    YanıtlaSil