Skyfall

4 comments


   Film İstanbul'da başlayan uzun bir kovalamaca sahnesi ile başlıyor ve soluksuz takip Şangay'a kadar uzanıyor oradan mecburen İngiltereye uğrayıp İskoçyada son buluyor.Film başarılı bulunmuş ancak James Bond serisi bakımından ele alınacak olursa serinin en zayıf halkasıymış.Ben pek anlama  bu işlerden ama sinemaya giderken aksiyon sahnelerinin bol olduğuna emindim ve filmden yorgun çıkacağımızı düşünüyordum ve nitekim öyle de oldu.2.5 saatlik bir aksiyon bombasıydı.Daha ilk sahnelerden (ki bu sahneler İstanbulda çekilen ve Bondun ölümü ile sonuçlanan sahneler) itibaren otomobiller,motorlar pazar tezgahları havada uçuyordu.Masraftan kaçınılmamıştı hatta parçalanan otomobil sayısı bana göre fazla abartılmıuştı.Acaba Hollywoodda hangimiz en çok otomobil parçalayacağız yarışı mı var diye düşünmeden edemedim.Skyfall'un maliyeti 200 milyon dolar Box Office Mojo'ya göre filmin ilk hafta gişesi 321 milyon dolar olmuş.Hele bir de üçboyutlu olsaydı tam seyirlik olurdu bence.İmax mı nedir ondan da seyredebiliyorsunuz daha kaliteli bir gösterim seçeneğimiymiş neymiş o varmış ama İstanbulda sadece İstinyeParkta var ölme eşeğim ölme biz en yakın sinemada seyrettik gayet memnun kaldık.



   Filmin başlangıç jeneriğindeki Adele şarkısı kulaklarıma ziyafet çektirdi doğrusu.Jenerik de çok güzel hazırlanmıştı filmin bir özeti gibiydi Hem jenerik hem de filmin fragmanını birleştiren bir video buldum burada.Bir taşla iki kuşAltyazı için kusura bakmayın ah keşke türkçe olaydı ama bulamadım.Velhasıl bence olmuş mu olmuş seyirlik bir film olmuş.


4 yorum :

  1. en zayıf halkaymış,bi önceki dandik şey neydi peki? bence en başarılılardan biriydi bu. Resmen haz alarak izledim. Javier Bardem de muhteşemdi.Ama araba imha yarışı konusunda kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. http://quup.com/e/2wvzkoIpdAw/ adresinde de yazdım tekrar yazayım. Skyfall notum 5.5 .IMDb'de 8.0 görünüyor. Yuh diyorum www.imdb.com/title/tt1074638/

    YanıtlaSil
  3. ben de abartıldığını düşünenlerdenim ama seyirlik olmuştu yine de :)bir de M ölmememliydi :)

    YanıtlaSil
  4. Seyredilmeyecek bir film demedim. İzlenebilir ama illa izlemeliyim diye düşünülmemeli. İzlemeyenler bir eksiklik hissetmesin :)

    YanıtlaSil