Fındıklı Baklava

2 comments
 
 
Fındıklı Baklava (Hazır Baklava Yufkasından)
Malzemeler:
-1 paket.hazır baklava yufkası (benim kullandığım 750 gramlık paketti)
-300 gram margarin (ben Luna kullandım)
-300 gram fındık içi (kavrulmuş ve çekilmiş)
Şerbeti için:
-4 su bardağı su
-4 su bardağı tozşeker
-1/2 limonun suyu
Yapılışı:
-Önce şerbeti hazırlamaklar başlayın çünkü şerbet soğuk olmalı.Bunun için de şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve altını kısıp bir 10 dakika kaynamaya bırakın.Sonrasında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-Yufkaların boyuna uygun dikdörtgen fırın tepsisini  yağlayın.
-Yağı eritin ve 3 yufka alıptepsiye yayın.Üzerini erittiğiniz yağla bir fırça yardımıyla yağlayın.Yufkaların yarısına gelene kadar üçer üçer dizin ve her 3 yufkada yağlamaya devam edin.
-Yufkaların yarısına geldiğinizde yağlama işleminden sonra fındıkları yayın ve üzerine tekrar 3 yufka yayıp yağlayın.
-Son 3 yufkaya gelindiğinde ise tek tek yufkaları yayın ve her seferinde yağlayın.
-Baklavanızı dilediğiniz şekilde dilimleyin ve kalan yağı da baklavanın üzerine gezdirin.
-Önceden ısıttığınız 175 derece fırında üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin
-Fırından çıkarıp 10 dakika ilk sıcaklığının çıkmasıonı bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.Baklava iyice şerbeti çektikten sonra servis edin.
-Fırından çıkardıktan sonra şerbetlemeden bir kısmını ayırıp çayın yanında kahvaltıda sade sade yiyebilirsiniz nefis oluyor.Bizim evde baklavanın bir kısmı böyle tüketilir.

2 yorum :

  1. Bayram da yaklaştı ne güzel.Her yer baklava börek :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil