Ev Yapımı Tortilla

5 comments


    Tortilla ekmeği uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti.Meksika mutfağında bir çok yemek yapılıyor bu ekmekle biz de bu yemekleri çok seviyoruz.Marketlerde satılan tortilla ekmeklerini garip kimyasal tadları ve kokuları yüzünden oldum olası sevemedim.Küflenmeden 1 seneye yakın buzdolabında kalmaları da oldukça ürkütücü.Bütün bu sebeplerden ötürü bu ekmeği evde yapmalıyım diyordum ve nette gezerken bu tarifi buldum.Biz keçilerimle çok sevdik ve sıcakken fıstıkezmesi ve bal sürerek yedik.Hele pişerken yaydığı koku tarifsizdi.Bu tariften 7 tane ekmek çıkıyor siz istediğiniz ekmek saysına göre ölçüyü arttırabilirsiniz.

Ev Yapımı Tortilla
Malzemeler:
-2 subardağı un
-2 çaykaşığı (silme) tuz
-3/4 subardağı su
-4 yemekkaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
-Bütün malzemeler karıştırılıp yaklaşık 10 dakika yoğurulur.
-Yoğurulan hamur 10 dakika dinlendirilir.
-Dinlenen hamur 7 eşit parçaya bölünüp ince bir hamur açılır.
-Açılan hamur orta ateşli ocakta yapışmaz bir tavada yağ koymadan iki tarafı da eşit şekilde pişirilir.
-Pilen hamurlar üstüste koyulur ve üzerleri havluyla örtülür.
Afiyet olsun.
Tarif bu siteden uyarlanmıştır.






5 yorum :

  1. Merhabalar sevgili Nursen, bloğunuzu keşfettiğim gün düzen düzen diyen birisini görünce ( tam bir düzen manyağıyım) favori listeme eklemiştim ilk gün çok az bakma fırsatım olmuştu ama bu sabah geldiğimde hem uykusuz hem huysuz bir halde masama oturdum Malum Ankara da artık kasvetli bir güz havası sezonu başladı ve benim ruh halime bu durumda eklendi.Böyle durumlarda işe başlamadan bilgisayarımdaki kayıtlı bloglardan sitelerden ya da keyif alabileceğim herhangi bir adresten oluşturduğum favori listemi açar bakarım ve bugün de size takıldım , O an hissettiğim ise, Blogu sanki okumuyordum adeta keçileriyle bana kahveye gelen çok eskiden tanıdığım tatlı huysuz, sevimli mi sevimli aşağı yukarı benim yarı yaşımda güzel güzel bakan ama cin gibi aklıllı belkide kızlarımla yaşıt bir tanıdığım/ dostumla hem kahvelerimizi içiyor hem de sohbet ediyorduk. Oldukça uzun bir kahve keyfi oldu baktım bloğun taaa ilk sayfasına kadar gelmişim.. havanın kasvetini unuttuğum gibi bir de güzel haber aldım bu arada yani özetin özeti iyiki sizinle tanışmışım darısı devamına diyerek kocaman sevgiler bıraktım bloğunuzun alt köşesine.. keçileri öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik ve içten yorumunuz için çok teşekkürederim beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatmaya kelimeler yetmez sadece çok çok çok teşekküretmek geliyor ve bu türlü mesajlar beni tekrar yazmak konusunda motive ediyor.

      Sil
  2. slm bu tarifi yapana bişey soracagım peki tortillanın daha sonra içine malzeme koydukdan sonra parçalanmaması için n.yapılır 5054180705 lütfennn

    YanıtlaSil
  3. cahit:ben bunu evde yapı satmayı düşündüm ancak müşteri içeresine malzeme kondugunda kagıt gibi parçalanıyor dedi parçalanmaması için n.yapılır lütfen yardım 05054180705

    YanıtlaSil
  4. Merhaba biz ev ahalisi ile sıcak sıcak tükettiğimiz için kırılmayla ilgili şikayetimiz olmadı.Bu konuda da inanın bir bilgim yok umarım bilen biri çıkar ve cevabı yazar :)

    YanıtlaSil