Havuçlu Pilav

1 comment


Havuçlu Pilav
-2 subardağı pirinç
-3 subardağı kaynar su
-4 adet havuç
-250 gram kıyma
-1 adet soğan
-1 yemekkaşığı domates salçası
-1 yemekkaşığı tereyağı
-1/2 çaykaşığı köri
-2 çaykaşığı tuz
-1 çaykaşışı karabiber
Yapılışı:
-Pirinç biraz tuz ile kaynar suda yaklaşık 2 saat ıslatılır.
-Havuçların kabuklarını soyulup ince ince doğranır.Soğanlar da ince ince kıyılır.
-Kıyma kendi yağında suyunu salıp çekinceye kavrulur.Üstüne teryağı,havuç,soğan eklenir.Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
-Kavrulan kıymaya salça,köri,tuz eklenir biraz daha kavurulur.Pirinç ve sıcak su eklenir.Kısık ateşte pişirilir.
-Pişen pilav sarımsaklı yoğurtla servis edilir.(1 kase yoğurda 1 diş sarımsak rendelenir)
   Tarifi Güneşin ve Ateşin Tadı kitabından uyarladım.


1 yorum :