Kabakçekirdekli Ekmek

2 comments

Kabakçekirdekli Ekmek

Malzemeler:
-1 subardağı ılık su
-2 yemekkaşığı tozşeker
-2 tatlıkaşığı tozmaya
-1/4 subardağı bitkiselyağ
-3 subardağı un
-2 tatlıkaşığı tuz
-2 yemekkaşığı kabakçekirdeği içi

Yapılışı:
   -Tarifte verdiğim ölçüler ekmekmakinasının içinden çıkan bardak ve kaşık ölçüsüdür.
    -Su şeker ve  mayayı ekmekmakinasının haznesin koyup köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
    -Kabakçekirdeği hariç diğer malzemeleri makinanın haznesine koyup makinayı normal ekmek ayarında çalıştırın.
    -Uyarı sesi geldiğinde çekirdekleri ekleyin.
    -Ekmek piştikten sonra ekmeği 10 dakikada haznede tutup soğuması için ızgara teline alın.











2 yorum :

  1. Ne güzel yumuşacık pufur pufur bir ekmek,
    elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürederim güzel sözlerinize

    YanıtlaSil