Okula Dönüş

2 comments
 
   Yeni bir okul yılı başlıyor!
   Okulun başlaması ile birlikte aileler yeni organizasyon sorunları ile karşı karşıya kalıyor.Mesela bizim evde okul için erken kalkılıyor  servise yetişme çabası içinde kahvaltı hazırlıkları yapılıyor okul kıyafetleri hazırlanıyor.Anne defterim nerede pantolonumu bulamıyorum bağırış çağırışları servisçimiz Necati Abinin telefonu ile son buluyor.Okul dönüşü ise bu macera oğlum üstünü çıkar televizyonu kapat  kağıt yığınları içinde kalmış masada ev ödevini yaaaaap nidalarına dönüşüyor velhasılı kelam zor bir dönem başlıyor hem anneler hem evlatları için bemi babalar içinse servis yemek etüt parası dönemi başlıyor onların işi de zor.
  Okul öncesinde yoğun bir gün için, ev ahalisini okul için hazırlamakla başlayayın. Yaz tatili boyunca istediği saatte yatıp istediği saatte kalkmaya alışlan bünyeleri erken yatıp erken kaklmaya hazırlamak için okul açılmadan 1 hafta öncesinden başlayarak erken yatırılmalıdır çocuklar ama bizim evin abisi gibi saat kaçta yatarsa yatsın erken kalkan bir çocuğunuz varsa benim gibi bu maddeyi uygulamaya geçirmeybilirsiniz vin küçüğüne uygulayacağız bu maddeyi biz çünkü o sabahları uyanınca uykusunu almamışsa ve bizim tarafımızdan zorla uyandırılmışsa çok şapşal oluyor... 

  Okul alışverişi için marketlerin kataloglarını inceleyin gazetlerden ya da internet sitlerindeki kampanyaları takip edin ve eğer geçen seneden kalma malzemleri varsa çocuklarınızı onları kullanması için ikna edin  bu pek kolay olmayacaktır ama çünkü onlar hep yenilerini isteyeceklerdir bu durumda biraz bunlarla idare etmesini zira mağazalar okullar açıldıktan 1-2 hafta sonra okul malzemelerinin çoğunu raflardan kaldırıp başka ürünlere yr açmak için indirim uygulayacağı için daha ekonomik fiyatlarla alıp ev ekonomisine katkı sağlayabileceğini söyleyin umarım ikna olurlar bizimkileri ikna edebildik bu konuda çok şükür ve muhakkak alışverişe onlarla çıkıp öğretmenin ve sizin belirldiğiniz kurallar çerçevesinde alacağı malzemeyi kendisinin seçmesine izin verin mesela bizim öğretmenimiz oyuncak şeklindeki kalem kalemtraşları kabul etmiyor biz de daha sade materyalleri seçmesini söylüyoruz biz de kural olarak kokusuz ve solvent bazlı omayan malzemelerden yana kullanıyoruz tercihimizi artık o kadar çeşit var ki kırtasiye ürünlerde hepimizin isteklrine uygun ürünleri muhakkak buluyoruz. 




    Yeni bir okul yılı, aile hayatının temposunu hızlandırır. Spor faaliyetleri, müzik dersleri, etüt programları ve dersaneler bu liste aileden aileye değişiklik gösterip uzatılabilir bunların üstsinden gelebilmek için düzenli olunmalıdır ufak tefek programlamalarla rahatça üstesinden gelinebilinir.!Her akşam, ertesi sabah için kahvaltı için ne yapacağınıza karar verin gerekli hazırlıkları yapın ve kahvaltı yiyeceklerine kolay ulaşmak için buzdolabında yer açın kahvaltı masasına ayarlayın. Bir gece önce çocukların  giyecklerini hazırlatıp yatırın. Sırt çantalarını ödev, proje veya kitap ya da kırtasiye malzemesi eksikleri var mı  diye çocuklarınızla berabr kontrol edin.Müzik aletlerinin ve spor çantalarının hazır olduğundan emin olun eğer beden veya müzik dersi günüyse.
   Yeni eğitim yılı hepimiz için hayırlı olsun umarım çocuklarımız iyi bir yıl geçirirler okullarında.Unutmadan belirteyim yazıda kullandığım fotoğrafları internetten buldum hiçbiri bana ait değildir.

2 yorum :

  1. Okurken kendi kendime dedim: Allah'ım bana da mutlu bir aile yuvası nasip et. Böyle güzel ve tatlı telaşeler nasip eyle. Çocuk sahibi olmak güzel bir duygudur eminim. Ne kadar zorlukları olsa da katlanılabilir diye düşünüyorum. Okula başlayacak çocuklara başarılar. Eğitim hayatları hep istedikleri doğrultuda şekillenir inşAllah.

    YanıtlaSil
  2. Bütün dualarına amin diyorum.Umarım senin ve arkadaşların gibi ilim irfan sahibi olurları da ekliyorum.

    YanıtlaSil