Kabakçekirdekli Ekmek
Malzemeler:
-1 subardağı ılık su
-2 yemekkaşığı tozşeker
-2 tatlıkaşığı tozmaya
-1/4 subardağı bitkiselyağ
-3 subardağı un
-2 tatlıkaşığı tuz
-2 yemekkaşığı kabakçekirdeği içi
Yapılışı:
-Tarifte verdiğim ölçüler ekmekmakinasının içinden çıkan bardak ve kaşık ölçüsüdür.
-Su şeker ve mayayı ekmekmakinasının haznesin koyup köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
-Kabakçekirdeği hariç diğer malzemeleri makinanın haznesine koyup makinayı normal ekmek ayarında çalıştırın.
-Uyarı sesi geldiğinde çekirdekleri ekleyin.
-Ekmek piştikten sonra ekmeği 10 dakikada haznede tutup soğuması için ızgara teline alın.
Ne güzel yumuşacık pufur pufur bir ekmek,
YanıtlaSilelinize sağlık...
teşekkürederim güzel sözlerinize
YanıtlaSil