Havuçlu Kek
Malzemeler:
Kek için:
- 1+ ½ su bardağı toz şeker
- 1+ ½ su bardağı sıvı yağ
- 4 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı tarçın
- ¼ çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç,
- ¾ bardak ceviz
- 2 paket labne peynir küçük olanlarından
- 125 gr. tereyağı, iyice yumuşamış
- 125 gr. pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Krema için
Yapılışı
- Geniş bir kapta, şeker ve yağı birlikte çırpın.Yumurtaları ekleyip birlikte çırpın.
- Ikinci bir kapta un, kabartma tozu, karbonat tarçın ve tuzu karıştırın.
- Şeker karışımına unlu karışımı eleyerek ekleyin ve bir tahta kaşık ile iyice karıştırın.
- Havuç ve cevizi ekleyin.
- Yağlanmış kalıba dökün ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar 175 dercede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-60 dakika pişirin.Tamamen soğuması için bir tel rafa kaldırın.
- Geniş bir kapta, labne peynir, tereyağı ve vanilyayı çırpın.
- Pudra şekerini ekleyin ve iyice katıştırın ve tadına bakın eğer gerek duyarsanız biraz daha pudra şekeri ekleyin.
- Keki ortadan ikiye bölün kremanın bir kısmını arasına sürün.Kalan kremayı da kekin üzerine ve etrafına sürüp tadını çıkarın.
Kek
Krema
Ellerine sağlığlık havuçlu keke bayılırım.
YanıtlaSil