Havuçlu Kek

1 comment

   
     Havuçlu Kek
     Malzemeler: 
         Kek için:
  • 1+ ½ su bardağı toz şeker
  • 1+ ½ su bardağı sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç,
  • ¾ bardak ceviz 
  • Krema için 
  • 2 paket labne peynir küçük olanlarından
  • 125 gr. tereyağı, iyice yumuşamış
  • 125 gr. pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
    Yapılışı
    Kek
  1. Geniş bir kapta, şeker ve yağı birlikte çırpın.Yumurtaları ekleyip birlikte çırpın.
  2. Ikinci bir kapta un, kabartma tozu, karbonat tarçın ve tuzu karıştırın.
  3. Şeker karışımına unlu karışımı eleyerek ekleyin ve bir tahta kaşık ile iyice karıştırın.
  4. Havuç ve cevizi ekleyin.
  5. Yağlanmış kalıba dökün ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar 175 dercede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-60 dakika pişirin.Tamamen soğuması için bir tel rafa kaldırın.
  6. Krema
  7. Geniş bir kapta, labne ​​peynir, tereyağı ve vanilyayı çırpın.
  8. Pudra şekerini ekleyin ve iyice katıştırın ve tadına bakın eğer gerek duyarsanız biraz daha pudra şekeri ekleyin.
  9. Keki ortadan ikiye bölün kremanın bir kısmını arasına sürün.Kalan kremayı da kekin üzerine ve etrafına sürüp tadını çıkarın.

1 yorum :