Kilerinizi Düzenleyin

2 comments



  24.Hafta:Kilerinizi Düzenleyin:

 
   Kileriniz ister küçük ister büyük olsun düzenli kalmasını sağlamak çoğu zaman zor olabilir bu hafta kilerimizi düzenleyeceğiz ve düzenli kalmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız sizi bilemem ama ben kilerimi düzenli tutmakta herzaman zorlanmışımdır.Umarım bu haftadan sonra  daha kolay olur.


    Şimdi kilerimizi düzenlemek için neler yapacağımızı adım adım görelim:
    
    1. Her şeyi çıkarıp önce hızlı bir temizlik yapın. Süresi dolmuş ve bayatlamış tüm gıdaları atın.
    2.Kilerin raflarını ve yüzeyini silin.
    3.Gıdaları gruplara ayırın:Kahvaltı,atıştırmalık,kurugıda,konserve v.b.
    4.Gıdaları kilerinize yerleştirin.Raflarınızın veya dolabınızın ölçüsüne göre saklama kapları alıp açılmış paketlerdeki ürünleri bu kaplarda tutabilirsiniz.Aldığınız kapların şefaf olmasına dikkat ederseniz herseferinde acaba bunda ne vardı diye düşünüp kapak açıp kapamakla uğraşmamış olursunuz.Eğer kaplarınız şeffaf değilse  buraya tıklayarak  linkteki etiketleri indirip içerisinde ne olduğunu bu etiketlere yazabilirsiniz.


     Raflarınızın arası çok yüksekse marangozunuza ek raflar yaptırabilirsiniz.Raflarınızda hangi grup yiyecekleri saklayacağınıza kararvermek zor oluyorsa ben size yardımcı olması için bir raf sırası hazırladım dilerseniz bunu uygularsınız dilerseniz de google amcaya sorup oradaki fikirlerin size yol göstermesine izin verirsiniz.Ben rafları yukarıdan aşağıya sıraladım:
  • Raf 1:Konserve ürünler  
  • Raf 2:Yağlar,aburcubur tarzı gıdalar 
  • Raf 3: Baharatlar,soslar.sirkeler
  • Raf 4: Tahıl,kurubakliyat,çay,kahve.bitki çayları,v.b.
  • Raf 5: Un,şeker,kabartmatozu,vanilya,kurumaya,makarna,erişte v.b. 
      Bu benim yaptığım liste yol göstermek amacıyladır her ailenin kendine has yemek kültürü ve biz bayanların kendimize has düzen anlayışımız vardır siz bu listeyi dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz ve yeni maddeler ekleyebilirsiniz.Eğer sizin de eklemek istedikleriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim ve yukarıdaki listeye seveseve eklerim. 




  Eklemek isterim ki fotoğrafları yukarıda size de tavsiye ettiğim gibi google amcama sorduğumda gelen görsellerden seçtiklerimdir.Anlaşılacağı üzere benim mutfağımla ve kilerimle alakası yoktur ancak ilk fotoğraftaki bayanın durumuna düşmüşlüğüm vakidir.Umuyorum ki kilerim bundan sonra diğer fotoğraflardaki gibi olacak ve öyle kalacak.

2 yorum :

  1. Merhabalar

    Güzel bir paylaşım olmuş, ancak ben sabahtan bu işi yapmaya niyetlenip erkenden kalkıp kiler dolabımı düzenlediğim için biraz geç görülmüş bir post oldu kendi adıma :))

    Bence iki ayda bir en az bir kere ellemek gerekiyor. Hem alışveriş listesi oluşturmak adına faydalı oluyor, hem de son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri önce kullanma sırasına alabiliyorum. Ayrıca kileri kurcalarken kendime haftalık ve aylık yemek listesi oluşturuyorum. Böylece acaba yarın ne pişirsem derdim de olmuyor.

    Benim kiler dolabımda sizin harika listeniz dışında çay, kahve, bitki çayları ve deyim yerindeyse "kocakarı" ilacı hazırlamaya yarayan ot ve baharat rafım da var. İsterseniz listeye ekleyebilirsiniz...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum ve bitki çaylarını 4. rafa koydum :)

    YanıtlaSil