Büzgülü Duvak Börek

Leave a Comment
 

    Ramazan yaklaşıyor oruçlar tutulacak sahur-iftar sofraları hazırlanacak  bu sofralarda sevdiklerimizle buluşacağız.İnternetten sıksık tarif deniyorum ve misafirlerime ikramda bulunuyorum.Bazen tarifler tutuyor bazen tutmuyor.Ramazan olunca bu riske giremem malum antinkuntin bir yemekle karşılarına çıkıp da misafirlerimi aç bırakamak istemem.Bu yüzden ramazan öncesi tarif denemelerime hız verdim bugün tarifini paylaştığım börek uzun zamandır listemdeydi.Tarifi Cahide Hanımın sitesinden aldım hoş onun sitesinden alıp da memnun kalmadığım hiç tarif çıkmadı şimdiye kadar.Börek de çok güzel oldu ve görüntüsü de çok şık oldu.Benim keçilerim de çok beğendiler ve soğumasına bile fırsat vermeden bir tepsiyi bitirdiler ve daha yok mu dediler.Ben iftar sofralarımda farklı iç malzemelerle yapıp misafirlerime ikramedeceğim.Şimdi gelelim tarife tarif için tıklamanız yeterli orada daha ayrıntılı fotoğraflarla yapılış aşamalarını görebilirsiniz ben burada tarifini paylaşacağım sadece.

BÜZGÜLÜ DUVAK  BÖREK
Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksiksıvıyağ
İç malzemesi
  • 200 gr. Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
Yapılışı
  • Su ve yağı bir kasede karıştırın.
  • Yufkayı düzbirzemine yayın 4-5 yemek kaşığı kadar karışımdan döküp fırça yardımıyla her tarafına yayın.
  • Yufkayı 4 çeyrek parçaya bölün. Her parçanın sivri ucunu geniş kısma doğru büzerek toparlayın. İki uçtan birini diğerinin üzerine bindirin.
  • İç malzemesinden biraz ortaya doğru koyup malzemeler içte kalacak şekilde sarın.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine su, yağ ve yumurta sarısı karşımından sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.


0 yorum :

Yorum Gönder