Kırmızı Kadife Kek

4 comments

Kırmızı Kadife Kek
Malzemeler:
-1,5 subardağı süt
-2 tatlıkaşığı sirke
-4 yumurta
-250 gram tozşeker
-2 yemekkaşığı sıvıyağ
-1 paket kabartmatozu
-1 tatlı kaşığı kakao
-300 gram un
-4 damla kırmızı gıda boyası
-1 paket vanilya
Kreması için:
-2 paket toz kremşanti
-2 subardağı süt

Yapılışı:
  1. Süt ılıtılır ve sirke eklenerek kestirilir.
  2. Karıştırma kabında yumurta ile şeker krema kıvamını alıncaya mikserle kadar çırpılır.
  3. Gıda boyası ve kesilmiş süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  4. Kabartmatozu,un,vanilya,kakao ayrı bir kapta harmanlanıp elenir.
  5. Sıvı karışımla toz karışım birleştirilir ve çırpılır.
  6. Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür.(Ben 26 santimlik kelepçeli kalıp kullandım)
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45-50 dakika pişirilir.
  8. Pişen kek 2 saat oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra  3 parçaya ayrılır.Kekin kabaran üst kısmı bıçak yardımı ile düzeltilir.Çıkan parçalar robotta çekilirek ufaltılır.
  9. Soğuk sütle toz kremşanti iyice çırpılır ve çırpılmış krem şanti 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  10. Kesilen kekin katlarının arasına krem şanti sürülür.Kekin üzeri de ince bir tabaka kremşanti ile kaplanır ve robotta çekilen kek kırıntıları ile üzeri süslenir.
  11. 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.

4 yorum :

  1. Canım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim yorumun için.Çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  3. Canım benim ellerine sağlık. Kremsantili dışında arasına başka bir krema koyabilinir mi? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolatalı tart pasta tarifimdeki üst kremayı ara krema olarak yapabilirsin canım

      Sil