Meyveli Kek

1 comment

 
    Uzun uzun oruç tuttuğumuz şu günlerde iftarda canım çok tatlı istiyor ama sıcak havalarda o kadar çok sıvı tüketiyorum ki değil tatlı,yemeğe bile yer kalmıyor midemde.Haliyle yemekten sonra içtiğim çayın yanında tatlı bir şeyler arıyorum ama hafif de olsun istiyorum işte bu zamanlarda meyveli kekeler imdadıma yetişiyor ev ahalisi de çok seviyor.Elimde komşumun verdiği sarı eriklerden vardı siz istediğiniz taze meyveyi kullanabilirsiniz.Keki yaparken önemli bir kaç nokta var ilki her zaman söylediğim gibi bütün malzemeler oda ısısında olmalı ikincisi ise şekerle yumurta çok iyi çırpılmalı.

   Meyveli Kek
   Malzemeler:
   -5 adet yumurta
   -2+1/4 su bardağı kek un
   -1+1/4 su bardağı toz şeker
   -1/2 su bardağı sıvı yağ
   -çay kaşığı kabartma tozu
   -1 paket vanilin
   Yapılışı:
   1-Unla kabartma tozunu birlikte eleyin.
   2-Yumurtayla şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın öyle ki hacmi 3 katına kadar çıksın.
   3-Mutfak robotunun hızını düşürüp sıvı yağ ekleyin.
   4- Unu da ekleyin ve hava kabarcıklarının sönmemesi için tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.Hamur koyu olabilir sıkıntı olmayacaktır.
   5-24 santimlik yağlanmış kalıba dökün üslerine meyveleri dizin(kabuksuz kısımları üste gelecek şekilde).180 derecede ısınmış fırında dakika pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın.



1 yorum :